Het gebruik van het platform is helemaal gratis en je zit nergens aan vast! De enige kosten waar jij mee te maken krijgt zijn:


Gebruikskosten | Als opdrachtgever betaal je €3,50 aan gebruikskosten en verzekering voor elk gewerkt uur per freelancer. 


Uurtarief van de freelancer | Als opdrachtgever bepaal jij zelf het uurtarief dat je wilt betalen. Het tarief is minimaal €13,- en ligt gemiddeld rond de €17,00 per uur. Het aantal uren x het uurtarief plus de gebruikskosten vormen bij elkaar opgeteld het totaal van de factuur (excl. btw). 


De freelancer zal na het afronden van de job de uren invullen via de app. Vervolgens kan jij de uren goedkeuren of een tegenaanbod doen. Daarna wordt een factuur opgemaakt die je ontvangt per mail. Zodra de factuur is gemaakt, betalen wij de freelancer.  


Kan ik ook korting krijgen? | Ja, dat kan. Voor ons staan openheid en transparantie voorop, zo ook op het gebied van tarieven. Daarom zijn prijsonderhandelingen niet mogelijk. Alle opdrachtgevers worden gelijk behandeld. Om opdrachtgevers die veelvuldig van YoungOnes gebruik willen maken wel tegemoet te komen, bieden we een standaard volumekorting. Hoe meer je als bedrijf gebruik maakt van YoungOnes, hoe voordeliger het wordt. De korting is gebaseerd op de volgende staffel:

De eerste 12.500 uur is te allen tijde het tarief van € 3,50 van toepassing

  • Vanaf 12.500 uur geldt het tarief van €3,55
  • Vanaf 25.000 uur geldt het tarief van € 3,30
  • Vanaf 37.500 uur geldt het tarief van € 3,05
  • Vanaf 50.000 uur geldt het tarief van € 2,80


De staffelkorting gaat per 1 juli 2020 in werking. We rekenen vanaf het moment van de eerste job en dat doen we 52 weken lang. Aan het einde van die 52 weken begint de telling opnieuw. De staffelkorting wordt los van de verzekering berekend.