Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat een freelancer vlak voor de job niet meer kan komen of helemaal niet komt. In eerste instantie is de freelancer verplicht om een vervanger te regelen. Dit moeten zij altijd met jou overleggen, want jij mag zelf beslissen of je de vervanger accepteert of afwijst. 


Kan de freelancer geen geschikte vervanger regelen? Dan zal dit invloed hebben op zijn of haar opkomstpercentage, wanneer een job niet is voltooid zal het opkomstpercentage van de desbetreffende freelancer omlaag gaan.


Drie keer no show

Na drie keer niet op komen dagen wordt het profiel van de desbetreffende freelancer geblokkeerd. Het is van groots belang dat we de freelancers op het platform kunnen vertrouwen en op elkaar kunnen rekenen. No-shows kunnen we niet tolereren, omdat ze niet alleen problemen en teleurstelling veroorzaken, maar ook het vertrouwen binnen onze community schaden. Bij een derde keer niet komen opdagen voor een geplande job zijn wordt de desbetreffende freelancer (tijdelijk) geblokkeerd. 


De enige manier hoe een freelancer zijn blok kan heffen is door telefonisch contact met ons. We geven de freelancer dan graag de gelegenheid om de situatie te bespreken en eventuele misverstanden recht te zetten.

Wil je de freelancer helemaal niet meer inzetten? Dan kan je hem of haar blokkeren voor al jouw opdrachten. Vanaf dat moment zijn jouw toekomstige opdrachten niet meer zichtbaar.