Je kan als opdrachtgever bij iedere job een annuleringstermijn aangeven. De freelancers kunnen de annuleringstermijn terugvinden in de app. Per job kan je kiezen welk annuleringstermijn je wilt aanhouden. Je kunt kiezen uit:


24 uur

48 uur

72 uur

1 week

2 weken


Binnen de annuleringstermijn
Binnen de annuleringstermijn kunnen jij en de freelancer elkaar vrijblijvend annuleren.


De annuleringstermijn is afgelopen 

Zodra de annuleringstermijn is afgelopen, kan jij de freelancer nog steeds annuleren, maar dien jij wel een vervangende job aan te bieden. Freelancers kunnen dan zelf kiezen of ze de vervangende job aannemen. Doen ze dit niet, dan mogen ze 50% van de afgesproken uren invorderen.


Wanneer een freelancer niet aanwezig kan zijn bij een job, en de annuleringstermijn is verstreken, is de freelancer zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervanging. De vervanger kan een andere freelancer zijn, maar ook iemand uit zijn of haar vriendenkring. De freelancer meldt de vervanger aan in de app, waardoor de vervanger zichtbaar wordt voor de opdrachtgever. Als opdrachtgever ontvang je pas bericht zodra de vervanging volledig is geregeld. 


Jij kan als opdrachtgever zelf beslissen of jij de vervanger accepteert of niet. In geval er geen vervanger van toepassing is zal dit invloed hebben op zijn of haar opkomstpercentage. Wanneer een job niet is voltooid zal het opkomstpercentage van de desbetreffende freelancer omlaag gaan.


Drie keer no show

Na drie keer niet op komen dagen wordt het profiel van de desbetreffende freelancer geblokkeerd. Het is van groots belang dat we de freelancers op het platform kunnen vertrouwen en op elkaar kunnen rekenen. No-shows kunnen we niet tolereren, omdat ze niet alleen problemen en teleurstelling veroorzaken, maar ook het vertrouwen binnen onze community schaden. Bij een derde keer niet komen opdagen voor een geplande job wordt de desbetreffende freelancer (tijdelijk) geblokkeerd. 


De enige manier hoe een freelancer zijn blok kan heffen is door telefonisch contact met ons. We geven de freelancer dan graag de gelegenheid om de situatie te bespreken en eventuele misverstanden recht te zetten.


Wil je de freelancer helemaal niet meer inzetten? Dan kan je hem of haar blokkeren voor al jouw opdrachten. Vanaf dat moment zijn jouw toekomstige opdrachten niet meer zichtbaar.